Vintti liittyy Ihaniin Naisiin ja aloittaa aiheella 'Rakkauden tähden'.  - Herkku

Milloin viimeksi luimme mustasukkaisuussurmista?
Milloin viimeksi se oma Antti vilkuili naapuripöydän Lulua ja sai puukosta.
Ei siitä varmaan kauaa ole?

Joskus aikoinaan tein järjestysmiehen - nykyään henkilön - hommia ja naisten keskinäisiä yhteenottoja oikeasti pelkäsin.
Kauhulla ajattelin, että joudun kahakkaan, jossa kaikki keinot ovat sallittuja. On miljoona terävää kynttä, teräviä hampaita ja kipakoita potkuja nilkkoihin. Tunsin halua paeta vessaan, sammuttaa valot ja lukita ovet.

Ja mistäs nuo aina alkunsa saivat? Kipeästä rakkaudesta.

Nainen on ärsytettynä luomakunnan vaarallisin otus. Nurkkaan ahdistettuna kykenee sellaisiiin ratkaisuihin, että valtiovalta kalpenee. Enkä edes liioittele.
Nainen puolustaessaan omaansa, rakkauttaan, reviiriään ei pelkää mitään - eikä koe minkään käytetyn keinon olevan väärä, tai epäoikeudenmukainen.

Mutta. Nainen ollessaan normaaliolossa ja ajassa kykenee toisenlaiseenkin. Levittämään lämpöä ja valoa paikkoihin, joissa sitä ei ole.
Kykenee luomaan kodin paikkaan, jossa siitä ei ennen tiedetty mitään.
Kykenee venymään yltiöpäisiin suorituksiin vähillä unilla, liki rahattomana - aina yhtä hehkeänä, haluttavana ja viehkeänä.
Kykenee hoitamaan sata asiaa tehokkaasti kaikista langoista napakasti kiinni pidellen ja olemaan senkin jälkeen yhä jaksava.

Tai. Nainen kykenee jättämään kaiken. Aloittamaan alusta. Nollaamaan tiskin, ja luomaan uuden. Vaikeuksineen, hankaluuksineen, ja kipuineen. Mutta silti, rakkautensa tähden.

Rakkautta on niin montaa lajia.