Aihe on selvästi ihmisten mielissä, koska Thiire ja Murska kirjoittivat samasta aiheesta toisistaan tietämättä! - Herkku

Tervehdys naiset ja muut naistenmieliset!

Näin vapun lähestyessä vinhaa vauhtia mieleeni putkahti keskustella alkoholista. Kohtahan tässä avataan terassikausi ja biitsillä kiskotaan virvokkeita, kun kesähelteet kolkuttavat ovella jo vimmatusti.

Opiskelen miesvaltaisella ja kaljaorientoituneella alalla ja välillä tunnen oloni orvoksi, kun harrastuksiini ei kuulu karhun kesyttäminen tai mäyräkoiran ulkoiluttaminen. Kalja ei maistu eikä kossu uppoa. Satunnaisesti huokailen "tyttökaljojen" eli sidukoiden ja valkkareiden perään, mutta helpommalla ja halvemmalla pääsisin, jos osaisin äijäillä. Illanvietto tuohon tyyliin on niin yksinkertainen toteuttaa – koppa kaljaa kaupasta ja aamuksi yksi krapulapullo jemmaan.

Eihän se niin kuitenkaan ole, että naisten pitäisi juoda kuin miehet. Uutiset sekä kokemukset viikonloppuilloilta kaupungin kaduilta kuitenkin kertovat, että erityisesti nuoret naiset ovat omaksuneet miehiset juomatottumukset ja etenkin -määrät. Alkoholinsietokyky on yksilöllistä, mutta useimmiten hento tyttö ei kestä kaljoittelua siinä missä pojat. Tasa-arvon hengessä tyttöset kuitenkin kiskovat viinaa siinä missä pojatkin, ja machomieliset uhoajat tietenkin nostavat määrää entisestään.

En ole järjettömän kännäämisen kannattaja, mutta en myöskään raivoraitis. Olen sitä mieltä, että aikuinen ihminen saa juoda, kunhan pitää järjen tallella. Humalahakuisuus ei ole mun juttuni, vaan viihtyminen ja hauskanpito. Voin juoda tyttökaljan tai pari silloin tällöin, mutta jokaviikonloppuinen mäyräkoira tai lapparilaatikko ei todellakaan kiinnosta. Enkä oikein ymmärrä, miksi monet miehet ja jotkut naisetkin ovat niistä niin innoissaan.

Mitäpä muut ovat mieltä? Juotteko miehet pöydän alle? Latkitteko vaaleanpunaisia hörhelödrinkkejä mieluummin kuin euron tuoppeja? Onko naisten ja miesten juomakäyttäytymisessä eroja, ja kuuluuko/kuuluisiko niitä olla? Onko se parjattu ja jo lakiasetusten uhkaama mäyräkoira kaiken pahan alku ja juuri vai näppärä lenkkikaveri?